יום רביעי, 17 בנובמבר 2010

4) מקדשים, שווקים ורחובות אותנטיים

תקציר: המקדשים היפהפיים של קאולון, הרחובות האותנטיים של Yau-ma-Tei, רחובות השוק של Mong Kok, שוק Western Market, הרחובות ההיסטוריים של Sheung Wan, גלריות לאמנות סינית ועתיקות ב Hollywood Road ומקדש Man Mo Temple.

את הבוקר נתחיל במקדש Wong Tai Sin ב Kowloon : אחד המקדשים הססגוניים והפופולאריים בהונג קונג, המשתרע על פני שטח גדול למרגלות "הר סלע האריה" (Lion Rock) ובו שפע של מקדשים קטנים, מזבחות וגנים סיניים מטופחים. המקדש, אשר נודע בזכות סגולתו למלא את משאלותיהם של אלו המבקשים "מכל הלב", מקבל את פניהם של כמה מיליוני מבקרים בשנה... בעיקר בזמן החגים הסיניים, שאז כדאי לחשוב פעמיים לפני שמגיעים לכאן.

המקדש נמצא ליד תחנת MTR-Wong Tai Sin, הנושאת את שמו ופתוח כל יום משבע בבוקר.

מידע נוסף (בעברית), כולל הוראות הגעה מפורטות, ניתן למצוא כאן

נחזור לתחנת הרכבת התחתית ליד המקדש וניסע עוד תחנה אחת, אל MTR-Diamond Hill הנמצאת בסמיכות ליעד הבא שלנו, המנזר הבודהיסטי Chi Lin Nunnery וגני Nan Lian Gardens הסמוכים אליו. זהו, ללא ספק, אחד מהמקומות היפים בהונג קונג... הגנים הסיניים המרהיבים, על בריכות דגי הזהב שבהם, עצי הבונסאי המטופחים, המסלעות היפהפיות והפגודה המוזהבת, מהווים "פתיחה טובה" לפני שניגשים למקדש הצמוד, אשר נבנה בסגנון "שושלת טאנג", ללא כל שימוש במסמרים ומאכלס גם כמה וכמה פסלים יפהפיים ואבזרי פולחן אומנותיים.

הגעה: את תחנת הרכבת התחתית Diamond Hill עוזבים דרך יציאה C-2 ויוצאים החוצה לרחוב, פונים שמאלה והולכים לאורך הקיר של מרכז הקניות עד למעבר החצייה, שם פונים ימינה וחוצים את Sheung Yuen Street והולכים כמה מטרים לאורכו של Fung Tak Road עד המדרגות אשר עולות לגשר הולכי רגל מעל הכביש : מצד שמאל של הגשר נמצאים המנזר והמקדשים ומימינו נמצאים הגנים הסיניים.

לאחר הביקור במקדש ובגנים, נשים את פעמינו לאזורים Yau ma Tei ו Mong Kok, שם נמצאים כמה משווקי הרחוב הטובים והאותנטיים ביותר בהונג קונג...

יורדים בתחנת MTR-Jordan, לוקחים את יציאה A ופונים ימינה ל Jordan Road. לאחר כמה דקות, פונים ימינה ל Shanghai (הרחוב הרביעי מימין) ומתחילים לשוטט לאורכו... מציצים ב Nanking Street וממשיכים לצומת של Ning Po Street, שם פונים שמאלה ל Ning Po ואז ימינה לשוק הרחוב התוסס של Reclamation Street, איתו מגיעים עד Kansu Street. חוצים אותו ומבקרים ב"שוק אבן הירקן" (Jade Market - מבנה אדום נמוך עם גג פח כחול, השוכן מתחת לגשר). השוק מרכז כמה עשרות (אם לא מאות) דוכנים זעירים המתמחים בחפצי אמנות ועבודות יד מ"אבן ירקן" (Jade). אפשר לראות כאן שכיות חמדה מרהיבות, אך כדאי לא לרכוש דברים יקרים אם אינכם מבינים בתחום או אינכם מלווים עם מישהו שמבין... בכל מקרה, ישנם דוכנים המתמחים במוצרים זולים הרבה יותר ובהם תוכלו לקנות מזכרות יפות במחירים השווים לכל נפש.

על הדרך: ב Shanghai Street מס' 164, בקטע הרחוב שבין Ning Po ו Saigon, נמצאת מזללה קטנה ופופולארית מאוד בשם Sek Wong Lam (בסינית蛇王南) אשר קנתה את פרסומה, בין השאר, בזכות מרק הנחשים שלה (Snake Soup)

יוצאים מהשוק, פונים שמאלה ל Kansu ושוב שמאלה ל Shanghai. עוברים מתחת לגשר וכעבור שתי דקות רואים מצד ימין רחבה גדולה ובה עצי פיקוס עתיקים... כאן נמצא מקדש Tin Hau Temple שנבנה כבר בשנת 1880 לכבודה של האלה הנערצת על תושביה של הונג קונג, הלא היא מגינתם של יורדי הים – Tin Hau.

עוד כמה צעדים לאורכו של Shanghai יביאו אותנו אל הצומת של Public Square Street. חוצים את הכביש, פונים ימינה וכעבור כמה צעדים נראה משמאלנו את Mido Café הנוסטלגי (על הפינה של Temple Street – ממש מול המקדש), אשר פתח את שעריו לפני כמעט ששים שנה ומאז כמעט ולא השתנה...

כוס תה ומשהו קל ב Mido ואנחנו ממשיכים בהליכה לאורך חלקו הצפוני של רחוב Shanghai, אחד מהרחובות העתיקים ביותר בהונג קונג, בו ניתן למצוא חנויות אותנטיות רבות המתמחות בכלי מטבח (בעיקר כאלה המתאימים לסגנונות הבישול הסיניים), בגדי חתונה סיניים מסורתיים ועוד...

על Shanghai Street מס' 342 (מצד ימין, אם באים מ Café Mido) נמצאת החנות Man Kee Chopping Board, אשר מוכרת את קרשי החיתוך הטובים ביותר לדעתם של רבים מהשפים הסיניים בהונג קונג. מיד אחרי, במס' 344, שוכן מבנה היסטורי מלבנים אדומות אשר אכלס את בית המשאבות לפני למעלה ממאה שנים. עוד כמה צעדים במעלה Shanghai ואנחנו מגיעים לפינה של Waterloo, שם פונים שמאלה והולכים כמה מטרים, לפינה של Waterloo ו Reclamation, היכן שנמצא השוק הסיטונאי הוותיק של Yau-ma-Tei ובו חנויות ושלטים שכמעט ולא השתנו מאז מלחמת העולם ה II.

ממשיכים לעלות לאורכו של Shanghai Street ומגיעים למסעדת Tak Yu Restaurant (בסינית得如酒樓), הנמצאת ה Shanghai Street מס' 378 (ממש על הפינה של Pitt). המסעדה, שנפתחה לראשונה לפני כ 100 שנה, מגישה עדיין אוכל קנטונזי עממי ונהדר, במחיר סביר ביותר...

החלק "האותנטי" ביותר לאורך הרחוב נמצא בקצהו הצפוני, בין מספרי הבתים 600 ו 626 (המספרים הזוגיים בלבד, מצידו הימני של הרחוב, מיד אחרי שחוצים את Argyle), שם נמצאת שורה של בנייני Shophouse היסטוריים, שנבנו בסביבות 1920 בסגנון ה Tong Lau : סגנון אדריכלי אשר אפיין את בנייני המגורים בהונג קונג במחצית הראשונה של המאה העשרים.

מכאן חוזרים כמה צעדים אחורה, פונים שמאלה ל Argyle ומתחילים ללכת לאורכו. כעבור 3 – 2 דקות חוצים את Nathan Road, ממשיכים עוד כמה צעדים על Argyle ופונים ימינה ברחוב הראשון, הוא Sai Yeung Choi Street South, אשר לאורכו יש מגוון עצום של חנויות אלקטרוניקה... כדאי במיוחד לבקר במרכז הקניות Yau Shing Commercial Centre הנמצא במס' 51 ומרכז בין כתליו את כמה מהחנויות הכי פופולאריות, כולל הרבה כאלה המתמחות בגאדג'טים, מצלמות וכיו"ב...
.

בקצה הרחוב פונים שמאלה, ל Dundas Street ושוב שמאלה ל Tung Choi Street, המוכר יותר בתור Ladies Market ("שוק הנשים").

השוק, אשר הפך זה מכבר ל"מוסד" המושך תיירים ומקומיים כאחד, מתמחה בעיקר במוצרי נשים, אך בדוכניו ניתן למצוא גם לא מעט דברים לגברים וילדים: ביגוד, שעונים, פוסטרים, צעצועים ומה לא...פתוח כל יום מ 10:30 בבוקר ועד 11 בערב

Mong Kok Computer Centre נחשב לאחד המקומות הטובים בעיר לכל מה שקשור במחשבים... מלפטופים ועד תכנה, חמרה, ציוד היקפי ומה שאתם רוצים... (נמצא על Nelson Street מס' 8 – אם נכנסתם ל Ladies' Market מ Dundas, פנו ימינה ל Nelson וכעבור כמה צעדים תראו את המקום מצד ימין)

כשמגיעים לקצה הצפוני של "שוק הנשים" פונים ימינה ל Argyle. הרחוב הראשון מצד ימין הוא חלקו הדרומי של Fa Yuen Street, הידוע יותר בשם Sportswear Street ("רחוב תלבושות הספורט" בתרגום חפשי), על שם חנויות הספורט הרבות הפועלות לאורכו ואשר בכמה מהן אף תוכלו להשיג נעלי ספורט נדירות, מסדרות ייצור קטנות.

חוזרים, פונים ימינה ל Argyle, כדי להגיע למעבר החצייה וממשיכים ללכת לכוון חלקו הצפוני של Fa Yuen Street. לאחר שחוצים את Mong Kok Road (גשר להולכי רגל מעל הרחוב) נכנסים לקטע של הרחוב אשר מאכלס שוק פתוח תוסס והומה אדם, הנקרא Fa Yuen Street Market ובו תוכלו להשיג פריטי לבוש ואביזרי אופנה במחירים לא רעים...

בקצהו הצפוני של השוק פונים ימינה ל Prince Edward Road West ולאחר שתי דקות פונים שמאלה ל Sai Yee Street ושוב ימינה, לרחוב Flower Market Road הנקרא כך על שם שפע חנויות הפרחים שלאורכו... בקצהו של "רחוב הפרחים", מצד שמאל, נמצאת הכניסה ל"גן הציפורים" (Yuen Po Street Bird Garden) בו שוכנות עשרות חנויות קטנטנות המתמחות בציפורי שיר ובכלובים קטנטנים ומעוצבים... הגינה מהווה גם מקום מפגש פופולארי לפנסיונרים הבאים לכאן עם ציפוריהם הכלואות, ממש כשם שפנסיונרים במדינות מרווחות יותר נפגשים בגינה עם בעלי הכלבים האחרים...פתוח כל יום, משבע בבוקר עד שמונה בערב.

יוצאים מצידו השני של "גן הציפורים", פונים שמאלה ל Boundary Street, הולכים לאורכו כמה דקות, שמאלה ל Sai Yee Street ואז ימינה לרחוב Playing Field אשר בקצהו, מצד שמאל, נמצאת כניסה A של תחנת הרכבת התחתית MTR-Prince Edward.

אם השעה סבירה ואתם לא ממוטטים לחלוטין, סעו לתחנת MTR-Sheung Wan (דרך MTR-Central, שם צריך להחליף רכבות ולעבור ל Island Line – אך זה באמת עניין של מה בכך).

אם אתם לא בנויים לטיולים רגליים, או מרגישים שכבר קצת מאוחר בשביל זה... לחצו כאן

יוצאים מיציאה C של תחנת MTR-Sheung Wan פונים שמאלה ל Connaught Road Central והולכים לאורכו כמה דקות, עד שרואים את המבנה ההיסטורי של שוק Western Market מצד שמאל.

המבנה האדוארדיאני המרשים של Western Market, הבולט בנוף בזכות הלבנים החומות-אדמדמות שלו, נבנה בתחילת המאה העשרים ומשכן בתוכו את השוק הוותיק ביותר בעיר שעודנו פעיל. למעשה היה עוד אגף לשוק , שנבנה כבר ב 1858, אך הוא נהרס זה מכבר, ואילו זה שלפנינו הצליח לקבל הכרה של "מבנה לשימור" ולהינצל משיניהם של כרישי הנדל"ן... השוק פתוח בכל יום, מעשר בבוקר עד שבע בערב, וחוץ מחנויות מזכרות סיניות וכמה חנויות בדים לא רעות, יש בו גם בית קפה מצוין בשם Das Gute ומסעדה סינית די פופולארית בשם Grand Stage (למעלה) המגישה גם מבחר מנות דים-סם.

מכאן נצא לשיטוט ברחובות הישנים של רובע Sheung Wan, ממנו התחילה הונג קונג הבריטית להתפתח לפני כמאה ושבעים שנה. אפשר למצוא כאן שפע של חנויות סיניות מסורתיות המוכרות מוצרים "אקזוטיים" למיניהם וגם אם אתם לא מתכוונים לסחוב הביתה סנפירי כריש מיובשים או קיני ציפורים למרק, שווה בהחלט לשוטט באזור במשך שעה קלה ולספוג את האווירה, לפני שממשיכים ל Hollywood Road.

בתור התחלה נבקר בסמטת Man Wa Lane, בה יושבים בעלי מלאכה בדוכנים זעירים ומייצרים Chops ("צ'ופס" הן דיסקיות עשויות אבן, עצם, עץ או חומר טבעי אחר, מהן מייצרים, בעבודת יד, חותמות סיניות מסורתיות).

יוצאים מהשוק ל Morrison Street (היכן שנמצא בית הקפה Das Gute) ופונים שמאלה, לאורך הפסים של החשמלית (Tramway) אל Des Voeux Road Central. כעבור כמה דקות הליכה על המדרכה הימנית של הרחוב, תגיעו לכניסה אל הסמטה - מימין לסניף בנק CITIC Ka Wah Bank

מתוך הסמטה, פונים ימינה ל Wing Lok Street, הידוע יותר בשמו העממי "רחוב הג'ינסנג וקיני הציפורים" (Ginseng and bird's nest Street – על שם הסחורות שבהן התמחו רוכלי הרחוב בימים עברו). בקצה הרחוב, פונים שמאלה ל Des Voeux Road West הידוע בשם "רחוב פירות הים המיובשים" (Dried Seafood Street), שוב שמאלה ל Ko Shing Street, המכונה "רחוב התרופות הטבעיות" (Herbal Medicine Street), ימינה ל Queen Street ושוב ימינה ל Queens Road West, וממנו שמאלה לרחוב הוליווד (Hollywood Road).
.

רחוב הוליווד ההיסטורי היה הדרך הראשונה שנסללה בהונג קונג הבריטית, לפני כ 170 שנים ומכיוון שאתם בוודאי שואלים את עצמכם "מה להוליווד ולהונג קונג ?" אז התשובה היא שאין שום קשר בין הרחוב ובין הפרבר הקליפורני היוקרתי בו מתגוררים מיטב כוכבי הקולנוע... (למען האמת, כשסללו את Hollywood Road, בשנת 1844, "הוליווד" הידועה עוד לא הייתה אפילו בתכנית...) ולמעשה נקרא הרחוב על שם שיח קטן המכונה "הוליווד" שנהג לצמוח באזור, לפני שאדמת הונג קונג עברה להצמיח בניינים ורחובות אספלט...

לאורכו של Hollywood Road נמצאות הגלריות וחנויות המזכרות הטובות בהונג קונג... החל מחנויות קטנטנות, סטייל "אלטע זאכן" המוכרות מזכרות קיטשיות ושמונצעס ועד לגלריות רציניות המוכרות חפצי אמנות סיניים יקרי ערך... אפילו אם אתם לא קונים כלום, כדאי להסתובב ולהסתכל.

שפע של חנויות מזכרות ודוכנים ססגוניים ניתן למצוא גם ב Upper Lascar Row/Cat Street שמתחת לרחוב הוליווד.

מקדש Man Mo Temple, השוכן ב Hollywood Road מס' 126, נבנה בשנת 1847 לכבודם של אל הספרות (Man) ואל המלחמה (Mo), ולמרות שישנם מקדשים הרבה יותר מרשימים ממנו ברחבי הונג קונג, הוא מלא באווירה ובפירוש מצדיק ביקור (בעיקר בזכות אינספור סלילי הקטורת התלויים מהתקרה, אשר ממלאים את החלל בניחוחות ארומטיים חזקים, ומנחות הנייר הקטנות, שאמורות לרצות את נשמות המתים...)

ממש ליד המקדש נמצאת הפינה של "רחוב הסולם" (Ladder Street) הבנוי כולו מדרגות אבן... אפשר לעלות לאורכו אל Bridges Street (מצד ימין, כשעולים), ובהמשכו אל Tai Ping Shan Street, רחוב היסטורי שבו נמצא "מקדש נפטרים" מעניין משנת 1850 (המושג Ancestral Hall מהווה חלק בלתי נפרד מן התרבות הסינית של האזור הזה: מדובר על היכל הנצחה ובו לוחות שעליהם חקוקים שמות הנפטרים של אותה "חמולה").

עוד כמה דקות הליכה לאורכו של Hollywood Road ואנו מגיעים ל SoHo, אחד מאזורי הבילוי הפופולאריים של הונג קונג, אשר בניגוד למקומות כמו Lan Kwai Fong, מתבסס בעיקר על קהל "סולידי" יותר ומציע בתי קפה וברים נחמדים, עם מקומות ישיבה על המדרכה, כמו גם גלריות ומסעדות ביסטרו נהדרות...

מרבית המקומות פזורים לאורכם של הרחובות Elgin (הסתעפות ימינה מהוליווד), Peel (חוצה את הוליווד), Staunton (מעל הוליווד – גישה דרך Elgin) ו Shelley (רחוב מדרגות שלאורכו עוברות "המדרגות הנעות הארוכות בעולם" – אחת מהאטרקציות הידועות בעיר).

לאחר ארוחת ערב מוקדמת ב SoHo, או "דרינק" של שעת השקיעה, נמשיך הלאה עוד כמה צעדים לאורכו של Hollywood Road ונגיע אל המתחם בו שכנה מפקדת המשטרה של הונג קונג בימים עברו (Central Police Station) ועוד בניינים קולוניאליים מרשימים, כמו ה Former Central Magistracy (הצופה ל Arbuthnot Road אשר מעבר לפינה) ו "כלא ויקטוריה".

בשעת כתיבת השורות עובר הקומפלקס שחזור ושימור והוא עומד להיפתח לקהל הרחב בקרוב, כמרכז קניות ובילויים.

אם אתם עייפים מדי לטיולים רגליים ארוכים, סעו לתחנת MTR-Central. מיציאה D-1 של התחנה צאו ימינה ל Pedder Street ושוב ימינה ל על Queen's Road Central. הולכים לאורכו כמה דקות (תוך כדי, גם חוצים לצד השני) ונכנסים שמאלה, למדרגות הנעות של Cochrane Street מול המבנה הגדול והישן של Central Market, איתן עולים עד Staunton Street אשר בליבו של ה SoHo

ה SoHo, אחד מאזורי הבילוי הפופולאריים של הונג קונג, מתבסס בעיקר על בתי קפה וברים נחמדים, עם מקומות ישיבה על המדרכה, כמו גם גלריות ומסעדות ביסטרו נהדרות הפונות לקהל "סולידי" יחסית...

מרבית המקומות פזורים לאורכם של הרחובות Elgin (הסתעפות ימינה מהוליווד), Peel (חוצה את הוליווד), Staunton (מעל הוליווד – גישה דרך Elgin) ו Shelley (רחוב מדרגות שלאורכו עוברות "המדרגות הנעות הארוכות בעולם").
.


כל הזכויות שמורות ל אסיה-פסיפיק מדריכים בע"מ © 2009-2010

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה